Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
Helsingin sosiaali- ja terveystoimi on alan johtava toimija ja uudistaja Suomessa. Kannustamme kaupunkilaisia ottamaan vastuuta omasta ja läheistensä hyvinvoinnista ja terveydestä sekä turvaamme avunsaannin sitä tarvitseville. Palvelukokonaisuuksiamme ovat perhe- ja sosiaalipalvelut, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelut sekä terveys- ja päihdepalvelut. Näiden toimintaa tukee keskitetty hallinto. Perhe- ja sosiaalipalveluihin kuuluvat lapsiperheiden hyvinvointi ja terveys, lastensuojelu, nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö sekä vammaistyö.
 
Sosiaaliohjaaja, lapsiperheiden sosiaaliohjaus, vakinainen, 2 työpaikkaa
 
Työavain 7-1485-19
Vakinainen virkasuhde
Hakuaika päättyy 26.08.2019  kello 16:00
Lapsiperheiden sosiaaliohjaus 2 , Malmin asematie 3 a 00700 Helsinki
Sosiaali- ja terveystoimiala, Perhe-ja sosiaalipalvelut / Lapsiperheiden hyvinvointi ja terveys
Sosiaaliala
 
Tehtävän kuvaus: Haemme lapsiperheiden sosiaaliohjauksen -yksikköön kahta sosiaaliohjaajaa vakinaiseen virkaan 1.10.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. Toinen virka on ruotsinkieliseen asiakastyöhön (työpiste Kallion perhekeskus).

Perheiden erityispalvelut on osa lapsiperheiden hyvinvointi- ja terveyspalveluja. Perheiden erityispalveluihin kuuluvat perheneuvolan kasvatus- ja perheneuvonta, perheoikeudelliset asiat ja keskitetyt perheiden erityispalvelut: lapsiperheiden sosiaaliohjaus, neuvolan psykologipalvelut, terapeuttinen vauvaperhetyö, lasten puheterapia ja pariterapia.

Uudistamme palvelujamme perustamalla palvelukeskuksia, joista ensimmäinen perhekeskus avattiin vuonna 2017.

Sosiaaliohjaajat sijoittuvat syksyllä 2018 perustettuun lapsiperheiden sosiaaliohjaus 2 -työyksikköön, jossa työskentelee tällä hetkellä 18 sosiaaliohjaajaa ja johtava sosiaaliohjaaja.
Sosiaaliohjaajan tehtäviin kuuluu neuvonta ja ohjaus (sisältäen puhelinneuvontaa), sosiaalihuoltolain mukainen palvelutarpeen arviointi, suunnitelmallinen sosiaaliohjaus kouluikäisten lasten-ja nuorten perheille, yksilöhuollon päätöksenteko ja verkostotyö.
Yksikön työpisteet ovat eri puolilla Helsinkiä. Työn luonne on liikkuvaa ja painottuu perheen kotona tehtävään asiakastyöhön.

Haastattelut toteutetaan ryhmähaastatteluina viikolla 36.

Täytä hakemuksesi ensisijaisesti osoitteessa helsinkirekry.fi. Kirjallisen hakemuksen voit lähettää Helsingin kaupungin kirjaamoon, sosiaali- ja terveystoimi, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus 7-1485-19. Käyntiosoite on Pohjoisesplanadi 11-13. Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.
 
 
Kelpoisuusehto:  Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8 §) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja tyydyttävä kirjallinen taito.

Ruotsinkielisen tehtävän kielitaitovaatimuksena ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Virkaan valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

 
 
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Lisäksi edellytämme: kokemusta lapsille ja perheille suunnatuista sosiaalihuollon palveluista, sosiaalihuoltolain lainsäädännön tuntemusta ja hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Osaamista sosiaalihuoltolain mukaisen palvelutarpeen arvioinnin tekemisestä.

Ruotsinkieliseen tehtävään edellytämme hyvää lapsille ja nuorille suunnatun sosiaaliohjauksen osaamista, hyviä verkostoitumistaitoja keskitetyissä ruotsinkielisissä palveluissa, sekä osaamista sosiaalihuoltolain mukaisen palvelutarpeen arvioinnin tekemisestä ruotsin kielellä.
 
Luemme eduksi: kehittämismyönteisyyden ja Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen tuntemuksen.
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 2520,70e/kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: Yleistyöaika
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Linkki lisätietoihin
 
Johtava sosiaaliohjaaja Katja Laxström
040 522 4987
Katja.laxstrom@hel.fi
 
Keskitettyjen palvelujen päällikkö Markus Salonen
050 380 9967
Markus.salonen@hel.fi
 
 
 Hae paikkaa