Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
Maailman vaikuttavin paikka oppia!

Helsingin kasvatus ja koulutus on alallaan Suomen suurin ja monipuolisin. Järjestämme helsinkiläisille varhaiskasvatusta, esi- ja perusopetusta, lukio- ja ammatillista koulutusta sekä vapaan sivistystyön toimintaa. Asiakkaita meillä on 90 000, toimipaikkoja yli 700 ja työntekijöitä 13 000.
Opimme ja kokeilemme yhdessä. Tule mukaan mahtavaan joukkoomme!

Tutustu meihin osoitteessa www.hel.fi/kasvatusjakoulutus ja @HelsinkiOppii
 
Monikielinen ohjaaja
 
Työavain 5-2726-19
Määräaikainen työsuhde  alkaen 05.08.2019 (päättyy 07.06.2020)
Hakuaika päättyy 26.07.2019  kello 16:00
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, perusopetus , Töysänkatu 2 D 00510 Helsinki
Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Perusopetus / Perusopetuksen alueelliset palvelut
Opetusala
 
Tehtävän kuvaus: Haemme Helsingin perusopetukseen monikielistä ohjaajaa.

Ohjaajan tehtävänä on maahanmuuttajataustaisten oppilaiden tukeminen ja ohjaaminen peruskouluissa yhteistyössä huoltajien ja koulujen muun henkilöstön kanssa. Ohjaajan työhön kuuluu monikielinen ohjaus, joka painottuu peruskoulusta toiselle asteelle siirtymisen tukemiseen. Siirtymisen ohjaus sisältää muun muassa oppilaiden yksilöllisten tarpeiden ja motivaation kartoittamista ja toisen asteen mahdollisuuksista kertomista oppilaille ja huoltajille.

Lisäksi monikielinen ohjaaja tukee oppilaiden opintojen etenemistä, hyvinvointia ja sosiaalisia ja psyykkisiä valmiuksia eri keinoin. Työhön kuuluu vahva yhteistyö huoltajien, opettajien ja opinto-ohjaajien kanssa. Lisäksi ohjaaja jakaa kulttuuritietoa muulle henkilökunnalle. Monikielisen ohjaajan työ ei sisällä opetustehtäviä.

Ohjaaja työskentelee itsenäisesti sekä yhteistyössä koulujen henkilöstön ja muiden monikielisten ohjaajien kanssa. Lisäksi ohjaaja kehittää yhteistyötä toisen asteen oppilaitosten, järjestöjen ja muiden Helsingin kaupungin toimialojen kanssa. Ohjaaja kehittää tehtävänkuvaansa aktiivisesti.

Ohjaaja toimii useassa peruskoulussa.

Siirtymiin erikoistuneiden monikielisten ohjaajien toimenkuvaa kehitetään lukuvuonna 2019-2020 valtion erityisavustuksella koulutuksellisen tasa-arvon edistämiseen.

Tehtävä alkaa 5.8.2019 tai sopimuksen mukaan.
 
 
Kelpoisuusehto:  Soveltuva korkeakoulututkinto, esimerkiksi sosionomin tai yhteisöpedagogin tutkinto.

Kielivaatimuksena on hyvä suomen kielen suullinen ja kirjallinen taito sekä arabian kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito.

Määräaikaiseen tehtävään otettavan tulee toimittaa itseään koskeva lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) tarkoittama rikosrekisteriote. Hakemusasiakirjat ovat julkisia, eikä niitä palauteta. Ks. laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä.
 
 
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Lisäksi edellytämme: kokemusta lasten ja nuorten kanssa työskentelystä, hyviä vuorovaikutustaitoja sekä vahvaa oma-aloitteisuutta.
 
Luemme eduksi: ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen tuntemuksen, kokemuksen siirtymisen ohjauksesta, monipuolisen kielitaidon, kokemuksen verkostoyhteistyöstä, lasten ja nuorten ohjaus- ja palvelujärjestelmien tuntemuksen sekä omakohtaisen kokemuksen koulunkäynnistä Suomessa.
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 2735, 46 €/ kk
Työaika: 38 h 45 min/ viikko
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Pukinmäenkaaren peruskoulun rehtori Leena Hiillos
09 310 80747
leena.hiillos@hel.fi
 
 
 Hae paikkaa