Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
HKL on metron ja raitioliikenteen liikennöitsijä ja Helsingin joukkoliikenteen infrastruktuurin toteuttaja. Helsingin kaupunkipyörät ovat uusin kestävää liikkumista tukeva palvelumme. Raitio- ja metro pääkaupunkiseudulla kasvaa ja kehittyy edelleen ja Raide-Jokeri tuo pikaraitiotien kaupunkilaisten käyttöön. Meillä työskentelee yli tuhat joukkoliikenteen ammattilaista; he ajavat raitiovaunuja ja metrojunia, ohjaavat liikennettä valvomoissa, huoltavat kalustoa, ratoja ja kiinteistöjä, suunnittelevat ja toteuttavat uusia hankkeita sekä työskentelevät erilaisissa esimies- ja toimistotehtävissä. Noin puolet kaupungin joukkoliikennematkoista kuljetaan HKL:n kyydissä.
 
Koulutusvastaava
 
Työavain 21-59-19
Vakinainen työsuhde
Hakuaika päättyy 02.09.2019  kello 16:00
HKL-Liikennöinti , Eino Leinonkatu 1 00250 Helsinki
HKL -liikelaitos, HKL-Liikennöinti
Opetusala
 
Tehtävän kuvaus: Haemme HKL:n palvelukseen koulutusvastaavaa vastaamaan metrojunan- ja raitiovaununkuljettajien koulutuksen toteutuksesta ja kehittämisestä. Toiminta kattaa sekä uusien kuljettajien koulutuksen että työssä olevien kertauskoulutuksen. Koulutamme vuosittain yhteensä n. 40 – 70 uutta kuljettajaa. Tehtävässä toimit kahden koulutuskoordinaattorin ja seitsemän kouluttajan esimiehenä. Lisäksi koulutukseen osallistuu ajo-opetusta antavia kuljettajia. Olet myös oppilaiden esimies lähiopetusjakson ajan.

HKL on hankkimassa sekä metron että raitiovaunun ajosimulaattoreita kuljettajakoulutusta varten. Yhdessä tiimisi kanssa muokkaatte kuljettajakoulutuksen hyödyntämään uusia simulaattoreita ja toteutatte muutoksen.

Kuljettajakoulutuksen lisäksi osallistut myös muiden HKL:n sisäisten koulutusten suunnitteluun ja organisointiin.

Edellytämme sinulta soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa, esimerkiksi kasvatustieteiden alalta. Sinulla on kokemuksen tuomaa näkemystä koulutustoiminnasta ja olet valmis johtamaan sekä organisoimaan sitä. Sinulla on myös näkemystä koulutuskokonaisuuksien suunnittelusta ja kehittämisestä sekä osaamista monipuolista koulutusmenetelmistä. Kokemuksesi avulla pystyt ohjaamaan koulutustoimintaa ja sen kehittämistä. Tehtävässä tarvitset lisäksi itsenäistä työotetta, yhteistyökykyisyyttä sekä vuorovaikutustaitoja.

Tehtävässä menestyäksesi sinun tulee kyetä johtamaan tiimiäsi tehokkaasti samalla kun varmistat yhdessä heidän kanssaan, että koulutustoiminnan arki pyörii sujuvasti myös silloin, kun kurssien alkaessa on hoidettava paljon rutiiniasioita alkaviin työsuhteisiin ja oppisopimuksiin liittyen. Aiempi kokemus esimiestyöstä luetaan eduksi. Tehtävässä menestymistä auttaa myös kiinnostus perehtyä raitio- ja metroliikenteen toimintaan ja kuljettajatehtävän vaatimuksiin. Tarjoamme kattavan perehdytyksen toimintaamme.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja haastavan roolin, jossa sinulla on mahdollisuus aidosti vaikuttaa turvallisen ja laadukkaan joukkoliikenteen tuottamiseen pääkaupunkiseudulla. Tehtävä on vakituinen ja käytettävissäsi on HKL:n monipuoliset henkilöstöedut.

Tehtäväkohtainen palkka on 3580 €/kk.
 
 
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 3580,50 €/kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 36,75h/vko
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Yksikön johtaja Arttu Kuukankorpi
0405052226
arttu.kuukankorpi@hel.fi
 
 
 Hae paikkaa