Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
Helsinki on vetovoimainen ja elinvoimainen kaupunki. Kaupunki tarjoaa tapahtumia, elämyksiä, tiloja, virikkeellisiä alueita ja taidekokoelmia sekä tukea kansalaistoiminnalle, oppimiselle ja kasvatustyölle.

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala jakautuu viiteen kokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta, nuoriso, kirjasto sekä hallinto- ja tukipalvelut. Toimialalla työskentelee noin 1 800 henkilöä.

 
Erikoiskirjastovirkailija
 
Työavain 49-128-19
Vakinainen työsuhde  alkaen 01.08.2019
Hakuaika päättyy 27.05.2019  kello 16:00
Pukinmäen kirjasto , Kenttäkuja 12 00720 Helsinki
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Kulttuuri / Kaupunginkirjasto
Kulttuuri-, kirjasto- ja museotyö
 
Tehtävän kuvaus: Haemme erikoiskirjastovirkailijaa Pukinmäen kirjastoon 1.8.2019 lähtien. Erikoiskirjastovirkailijan tehtävänä on yhteisen asiakaspalvelutyön lisäksi huolehtia lasten ja nuorten kirjastopalveluista: kirjastonkäytön ja tiedonhallinnan opetus, mediakasvatus, kirjavinkkaus, satutunnit, pelitapahtumat ym. toiminta ja toiminnan kehittäminen lasten ja nuorten kanssa.

Kirjastomme toimii samassa rakennuksessa Pukinmäenkaaren peruskoulun toisen toimipisteen kanssa. Yhteistyö alueen koulujen, päiväkotien, nuorisopalveluiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa on tärkeä osa erikoiskirjastovirkailijan tehtävää.

Tehtävän aloituspaikkana on Pukinmäen kirjasto, mutta tehtävään kuuluu myös työskentelyä kolmoiskirjaston muissa kirjastoissa (Suutarila ja Tapanila) sekä osallistumista koko pohjoisen palvelualueen toimintaan lasten ja nuorten tiimin jäsenenä. Pohjoiseen palvelualueeseen kuuluvat Jakomäen kirjasto, Malmin kirjasto, Puistolan ja Tapulikaupungin kaksoiskirjasto, Pukinmäen, Suutarilan ja Tapanilan kolmoiskirjasto sekä Viikin kirjasto. Yhteistä toimintaa suunnittelevat, kehittävät ja toteuttavat koko alueen yhteiset tiimit, joiden tukena toimii alueen kirjastonjohtajien muodostama johtotiimi.

Erikoiskirjastovirkailijalta edellytämme itsenäistä ja innostunutta työotetta, kykyä lasten ja nuorten luontevaan kohtaamiseen sekä erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Toivomme myös, että ilmoitatte suosittelijoita mielellään kahdelta edelliseltä esimieheltä/työnantajalta, jos vain mahdollista.

 
 
Kelpoisuusehto:  Ammatillinen perustutkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot tai tieto- ja kirjastopalvelujen ammattitutkinto.
 
Lisäksi edellytämme: Suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin ja englannin kielen tyydyttävä suullinen taito
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 2 373,50
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 36t 45min
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Linkki lisätietoihin
 
Kirjastonjohtaja Tarja Vuorinne
040 6851 258
tarja.vuorinne@hel.fi
 
Kirjastonjohtaja Mari Heino (ajalla 22.-24.5.)
040 3349 634
mari.heino@hel.fi
 
 
 Hae paikkaa