Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
 
Sosiaalityöntekijä, lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi ja tuki
 
Työavain 7-1032-19
Vakinainen virkasuhde
Hakuaika päättyy 24.05.2019  kello 16:00
Lapsipeherheiden palvelutarpeen arviointi ja tuki/ Malmi , Ala-Malmin tori 2 00700 Helsinki
Sosiaali- ja terveystoimiala, Perhe-ja sosiaalipalvelut / Lastensuojelu
Sosiaaliala
 
Tehtävän kuvaus: Tule töihin valtakunnalliselle näköalapaikalle Helsinkiin!

Helsingissä sinulla on mahdollisuus olla mukana sosiaalityön kehittämisessä. Palvelutarpeen arviointi on lasten ja perheiden hyvinvoinnin kannalta erittäin merkittävää työtä. Arviointityö sopii hyvin työuran eri vaiheissa olevalle sosiaalityöntekijälle, joka on kiinnostunut uudenlaisesta tavasta tehdä työtä.

Haemme sosiaalityöntekijää vakinaiseen virkaan 24.6.2019. alkaen tai sopimuksen mukaan. Yksikkömme vastaa Malmin alueen (Malmi, Pukinmäki, Suutarila, Jakomäki, Puistola, Tapulikaupunki, Tapanila) lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnista ja lastensuojelun päivystystyöstä. Asiakasprosessit voivat kestää enintään kolme kuukautta. Helsingissä arvioinnissa käytämme yhtenäistä tuen tarpeen arviointimallia.

Sosiaalityöntekijänä vastaat palvelutarpeen arvioinnin selvitysprosessin asiakastyöstä ja etenemisestä sekä tarvittaessa kiireellisistä toimenpiteistä. Lisäksi työhösi kuuluu puhelinpäivystystä, konsultaatiota, ohjausta, neuvontaa ja lyhytaikaisen tuen tarjoamista perheille arvioinnin aikana. Työmme on luonteeltaan nopeatempoista ja vaihtelevaa.

Monitoimijaiseen työryhmäämme kuuluu johtavan sosiaalityöntekijän lisäksi lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä, sairaanhoitaja, sosiaaliohjaaja aikuissosiaalityöstä sekä osa-aikainen sosiaalityöntekijä ja psykologi perheneuvolasta.

Samassa toimipisteessä työskentelee myös kolme lastensuojelun avohuollon tiimiä, perhesosialityöntekijöitä sekä tehostetun perhetyön tiimi.

Työtäsi tukevat hyvät ja toimivat rakenteet, kuten säännölliset työryhmän kokoukset, koulutukset, lähiesimiehen tuki ja ulkopuolinen työnohjaus. Työparin saat tarpeen mukaan joko eri yhteistyökumppaneista tai työryhmän sisältä.

Tiimissämme on hyvä yhteishenki, joka tukee uuden työntekijän sopeutumista ja tutustumista työryhmään. Esimiehen perehdytyksen lisäksi saat työryhmästä oman kummityöntekijän, joka auttaa sinua työurasi alkutaipaleella.


Helsingissä saat työhösi tarvittaessa juridista tukea oman toimialamme lakimiehiltä.
 
 
Kelpoisuusehto:  Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.
 
 
Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa
Lisäksi edellytämme: Edellytämme, että sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja kykyä niin itsenäiseen toimintaan kuin työskentelyyn työparina, tiimissä ja erilaisissa verkostoissa. Työ sisältää paljon dokumentointia, jonka vuoksi edellytämme hyvää suomen kielen kirjoitustaitoa.
 
Luemme eduksi: Toivomme, että olet kehittämismyönteinen ja, että sinulla olisi kokemusta lastensuojelusta sekä työskentelystä lasten, nuorten ja heidän perheidensä kanssa.
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 3530,20 e/kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 38h 15min/viikko
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Linkki lisätietoihin
 
Johtava sosiaalityöntekijä Pia Valkonen
050 5523094
pia.valkonen@hel.fi
 
 
 Hae paikkaa