Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
 
Sosiaalityöntekijä
 
Työavain 7-839-19
Vakinainen virkasuhde  alkaen 02.05.2019
Hakuaika päättyy 23.04.2019  kello 16:00
Idän lastensuojelu, Vuosaari1 , Kahvikuja 3 A, 7. krs. 00980 Helsinki
Sosiaali- ja terveystoimiala, Perhe-ja sosiaalipalvelut / Lastensuojelu
Sosiaaliala
 
Tehtävän kuvaus: Haemme sosiaalityöntekijää lastensuojelun avohuollon sosiaalityöhön Vuosaareen.

Vuosaaren perhekeskus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä kauppakeskus Columbuksen kupeessa. Vuosaaren avohuollossa on kaksi tiimiä, joissa kummassakin tiimissä on seitsemän sosiaalityöntekijää ja johtava sosiaalityöntekijä.

Vuosaaren avohuolto on mukana systeemisen toimintamallin pilotoinnissa. Hanke kestää ainakin vuoden 2019 loppuun asti, joten pääset aitiopaikalle mukaan kehittämään lastensuojelua. Hankkeen aikana tiimien tueksi on saatu perheterapeutti, joka työskentelee kolme päivää viikossa Vuosaaressa, ja kokoaikaisesti tiimien yhteisessä käytössä on myös sosiaaliohjaaja, joka toimii koordinaattorina.

Lastensuojelun avohuollossa toimit asiakkaana olevan lapsen asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Työssäsi hoidat asiakasprosessiin kuuluvat tehtävät. Tehtäviisi kuuluu asiakassuunnitelmien laatiminen ja päivittäminen sekä avohuollon tukitoimien suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä asiakkaan kanssa. Lisäksi vastaat kiireellisten sijoitusten valmistelusta ja toteuttamisesta sekä huostaanottojen ja sijoitusten valmistelusta.

Tehtävä sopii sinulle, jos nautit pitkäjänteisestä työskentelystä asiakkaiden kanssa, etkä pelkää haasteita. Sinua kiinnostaa asiakkaiden tilanteisiin erilaisten ratkaisujen etsiminen yhdessä asiakkaan ja verkostojen kanssa. Tehtävän hoitaminen vaatii hyviä vuorovaikutustaitoja sekä valmiutta niin itsenäiseen työskentelyyn kuin pari- ja tiimityöskentelyyn. Työ edellyttää myös hyvää dokumentointitaitoa, oma-aloitteisuutta sekä keskeneräisyyden sietämistä.

Tarjoamme haastavan työn mukavassa, innokkaassa ja kehittämismyönteisessä työyhteisössä, jossa on avoin ja kannustava ilmapiiri. Saat työssäsi tukea työparilta, tiimiltä ja esimieheltä. Yksi systeemisen toimintamallin perusajatuksia on, ettei työntekijä jää yksin asiakasasioitten kanssa.

Säännöllinen ryhmätyönohjaus on järjestetty ja tarjoamme sinulle monipuoliset koulutusmahdollisuudet sekä henkilöstöedut. Voit saada työsuhdematkakortin ja hakea työsuhdeasuntoa. Sinulla on myös mahdollisuus etätyöhön, mikä lisää työajan joustavuutta.

Täytä hakemuksesi ensisijaisesti osoitteessa helsinkirekry.fi. Kirjallisen hakemuksen voit lähettää Helsingin kaupungin kirjaamoon, sosiaali- ja terveystoimiala, PL 10, 00099 Helsingin kaupunki. Kuoreen tunnus 7-839-19. Käyntiosoite on Pohjoisesplanadi 11–13. Hakemukset ovat julkisia eikä niitä palauteta.
 
 
Kelpoisuusehto:  Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksyttävästi sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

 
 
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
 
Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa
Luemme eduksi: Kokemuksen lastensuojelun sosiaalityöstä.
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 3530,20 e/kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 38 h 15 min /viikko
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Linkki lisätietoihin
 
johtava sosiaalityöntekijä Anne Viljanen
040 3361030
anne.viljanen@hel.fi
 
johtava sosiaalityöntekijä Mia Manninen
050 4020289
mia.manninen@hel.fi
 
 
 Hae paikkaa