Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
Työ Helsingin lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi ja tuki -yksiköissä on lasten ja perheiden hyvinvoinnin kannalta merkittävää työtä. Työ sopii työuran eri vaiheissa olevalle sosiaalityöntekijälle, joka pitää nopeasti vaihtelevasta työstä.

Tule mukaan kehittämään lastensuojelun sosiaalityötä!
 
Sosiaalityöntekijä, 2 työpaikkaa
 
Työavain 7-284-19
Vakinainen virkasuhde
Hakuaika päättyy 18.02.2019  kello 16:00
Maunulan lapsiperheiden palvelutarpeen arviointi ja tuki , Suursuonlaita 1 00630 Helsinki
Sosiaali- ja terveystoimiala, Perhe-ja sosiaalipalvelut / Lastensuojelu
Sosiaaliala
 
Tehtävän kuvaus: Tule töihin näköalapaikalle Helsinkiin!

Haemme kahta sosiaalityöntekijää vakinaiseen virkaan 18.4.2019 ja 1.6.2019 alkaen tai sopimuksen mukaan. Toimipisteemme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Maunulassa, Suursuon virastotalossa.

Asiakkaamme ovat lapsia ja perheitä, joilla voi olla monien palvelujen tarvetta. Sosiaalityöntekijänä arvioit palvelujen ja tukitoimien tarvetta yhteistyössä muiden ammattilaisten kanssa. Toimit vastuutyöntekijänä arviointiprosessissa, jonka aikana lapsia ja vanhempia tuetaan moniammatillisesti ja ohjataan tarvittaviin palveluihin. Sosiaalityöntekijänä toimit vuorollasi myös virka-aikaisena päivystäjänä sekä annat ammatillista konsultaatiota. Tehtäviisi kuuluu myös tarvittaessa kiireellisen tai avohuollon sijoituksen valmisteleminen. Lapsikeskeistä työotettamme tukee Helsingin lastensuojelussa käytössä oleva tuen tarpeen arviointimalli. Arviointityö sopii hyvin työuran eri vaiheissa olevalle sosiaalityöntekijälle, joka on kiinnostunut uudenlaisesta tavasta tehdä työtä.

Työryhmämme vastaa Pohjois-Helsingin (Itä-Pakila, Länsi-Pakila, Torpparinmäki, Latokartano, Maunula, Metsälä, Oulunkylä, Pihlajisto, Pihlajamäki, Savela, Tuomarinkylä, Viikki, Viikinmäki ja Viikinranta) lapsiperheiden palvelutarpeen arvioinnista ja lastensuojelun virka-ajan päivystystyöstä. Asiakasprosessit voivat kestää enintään kolme kuukautta.

Monitoimijaiseen työryhmäämme kuuluu johtavan sosiaalityöntekijän lisäksi lastensuojelun sosiaalityöntekijöitä (8), sosiaaliohjaaja aikuissosiaalityöstä, sairaanhoitaja psykiatria- ja päihdepalveluista sekä osa-aikainen sosiaalityöntekijä ja psykologi perheneuvolasta. Samassa toimipisteessä työskentelee kaksi lastensuojelun avohuollon tiimiä sekä lastensuojelun perhetyöntekijöiden tiimi. Työryhmässämme on erittäin hyvä työilmapiiri ja työntekijät ovat motivoituneita ja sitoutuneita yhteiseen päämäärään asiakkaiden hyväksi. Lähes kaikilla osaavan työryhmämme sosiaalityöntekijöistä on sosiaalihuollon ammattihenkilölain mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys.

Työtäsi tukevat hyvät ja toimivat rakenteet, kuten säännölliset työryhmän kokoukset, lähiesimiehen tuki ja ulkopuolinen työnohjaus. Parityö on vahvuutemme ja työparin saat tarpeen mukaan joko eri yhteistyökumppaneista tai työryhmän sisältä. Helsingissä saat työhösi tarvittaessa juridista tukea oman toimialamme lakimiehiltä.

Työ sopii sinulle, jos pidät nopeasti vaihtelevasta työstä ja sinulla on kykyä niin itsenäiseen toimintaan kuin työskentelyyn työparina, tiimissä tai erilaisissa verkostoissa. Toivomme sinulta kehittämismyönteistä ja positiivista asennetta. Työ sisältää paljon dokumentointia, jonka vuoksi tarvitset työssä hyvää suomen kielen kirjoitustaitoa. Olisi hyvä, jos sinulla olisi kokemusta työskentelystä lasten, nuorten ja heidän perheidensä kanssa.

Palvelutoiminnassamme asiakkaalla on mahdollisuus saada palvelua tarvittaessa myös virka-ajan ulkopuolella.

Joustava työaika tukee työn suunnittelua ja jaksamista. Sinulla on mahdollisuus tehdä sopimuksen mukaan etätyötä. Saat meillä kaupungin monipuoliset henkilöstöedut ja hyvät kouluttautumismahdollisuudet. Autamme tarvittaessa työsuhdeasunnon saamisessa. Tarjoamme käyttöösi myös HSLn työsuhdematkalipun. Henkilöstöetuihin voit tutustua tarkemmin osoitteessa www.helsinkirekry.fi


Hakemukset ensisijaisesti Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta. Kirjallinen hakemus lähetetään: Helsingin kaupungin kirjaamo Sosiaali- ja terveysvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki (Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11 – 13).

Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.

 
 
Kelpoisuusehto:  Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §, 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.


 
 
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
 
Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa
Luemme eduksi: Kokemuksen lastensuojelutyöstä, hyvät vuorovaikutustaidot ja Helsingin kaupungin organisaation tuntemuksen.
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 3378,99 e/kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 38 h 15 min/viikko
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Linkki lisätietoihin
 
Johtava sosiaalityöntekijä Outi Ahokas
050 402 2831
outi.ahokas@hel.fi
 
 
 Hae paikkaa