Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta.
Toimiala vastaa kirjastoaineistosta, museo- ja taidemuseokokoelmista ja kulttuuriperinnön ylläpitämisestä. Se huolehtii kulttuuriympäristön vaalimiseen liittyvistä viranomaistehtävistä.
 
Kirjastovirkailija
 
Työavain 49-11-19
Vakinainen työsuhde  alkaen 01.03.2019
Hakuaika päättyy 25.01.2019  kello 16:00
Myllypuron kirjasto , Kiviparintie 2 00920 Helsinki
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala, Kulttuuri / Kaupunginkirjasto
Kulttuuri-, kirjasto- ja museotyö
 
Tehtävän kuvaus: Haemme kirjastovirkailijaa vakinaiseen työsuhteeseen Helsingin kaupunginkirjaston itäiselle palvelualueelle. Pääsääntöisesti kirjastovirkailija työskentelee Myllypuron ja Itäkeskuksen kirjastoissa mutta työtehtävät voivat sijoittua myös muihin kirjastoihin, myös keskustakirjasto Oodiin.

Arvostamme sinussa innostusta ja kiinnostusta asiakaspalveluun, valmiutta työskennellä erilaisissa kirjastoissa sekä asiakkaita osallistavaa, aktiivista työasennetta. Sinulla on myös kykyä sopeutua pieniin ja suuriin muutoksiin.

Työtehtäviisi kuuluvat kirjaston asiakaspalvelu ja sitä tukevat tehtävät, tietopalvelu ja kirjastonkäytön opastus sekä ryhmä- ja yksilöopastukset. Opastat asiakkaita kirjaston digitaalisten palveluiden, kuten 3d -tulostimien ja studioiden, käytössä. Osallistut myös asiakkaita osallistaviin työryhmiin, hankkeisiin ja projekteihin.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää asiakaskeskeisyyttä, hyviä vuorovaikutus sekä tieto- ja viestintäteknisiä taitoja.

Työhön sisältyy säännöllistä ilta- ja viikonlopputyötä.
 
 
Kelpoisuusehto:  Tehtävään valittavalta edellytetään tehtävään soveltuva ammatillinen perustutkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 35 opintoviikon laajuiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot.
 
Lisäksi edellytämme: kykyä työskennellä lasten ja nuorten kirjastopalveluissa sekä kokemusta fasilitoida ryhmätilaisuuksia.

Työ edellyttää myös suomen ja englannin kielten hyvää suullista taitoa ja ruotsin kielen tyydyttävää suullista taitoa.
 
Luemme eduksi: kirjastojen pajatoimintaan sekä markkinointiin ja viestintään liittyvä osaaminen.
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 2 180,73
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 36h 45min/viikko.
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Palvelupäällikkö Kalle Riiheläinen
09 310 856 89
kalle.riihelainen@hel.fi
ma-pe 10-16
 
Palveluesimies Ville Martikainen
09 310 857 89
ville.martikainen@hel.fi
ma-pe 10-16
 
 
 Hae paikkaa