Avoimen työpaikan tiedot
 Takaisin työpaikkojen selailuun
 
Kaikilla lapsilla on oikeus turvalliseen ja virikkeelliseen kasvuympäristöön, tasapainoiseen ja monipuoliseen kehittymiseen sekä erityiseen suojeluun.

Lastensuojelun palveluihin kuuluvat avohuollon tukitoimet, lasten sijaishuolto sekä lasten ja nuorten jälkihuolto. Lastensuojelun tehtävänä on lasten oikeuksien turvaaminen sekä vanhempien ja muiden huoltajien tukeminen kasvatustehtävässä. Ensisijaisesti pyritään siihen että lapsi tai nuori voi kasvaa ja kehittyä omassa kodissaan.
 
Sosiaalityöntekijä, lastensuojelun avohuolto
 
Työavain 7-57-19
Vakinainen virkasuhde
Hakuaika päättyy 24.01.2019  kello 16:00
Kallion lastensuojelu , Toinen linja 4 G 00530 Helsinki
Sosiaali- ja terveystoimiala, Perhe-ja sosiaalipalvelut / Lastensuojelu
Sosiaaliala
 
Tehtävän kuvaus: Haemme Kallion lastensuojelun avohuoltoon vakinaiseen virkaan sosiaalityöntekijää mahdollisimman pian. Tiimissämme on seitsemän sosiaalityöntekijää ja johtava sosiaalityöntekijä. Teemme parityötä. Ulkopuolinen työnohjaus on järjestetty ja sinulla on tiimin ja esimiehen tuki käytössäsi.

Kallion toimipisteessä on kaksi avohuollon tiimiä ja palvelutarpeen arviointia tekevä tiimi. Sijaitsemme keskeisellä paikalla Hakaniemessä ja kulkuyhteydet ovat hyvät.

Sinulla on mahdollisuus osallistua monipuoliseen koulutukseen, jota kaupunki tarjoaa. Henkilöstöeduista mainittakoon lisäksi työsuhdematkakortti, joustavat työaikajärjestelyt sekä mahdollisuus työsuhdeasuntoon. Sinulla on käytössäsi myös juridinen tuki lakimiesyksiköstämme.

Lastensuojelun avohuollon sosiaalityöntekijänä toimit asiakkaana olevien lasten asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Työsi pohjautuu asiakassuunnitelmaan. Tehtäviisi kuuluu avohuollon tukitoimien suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä asiakkaan kanssa. Vastaat kiireellisten sijoitusten valmistelusta, toteuttamisesta sekä huostaanottojen ja muiden sijoitusten valmistelusta.

Lastensuojelun sosiaalityö antaa näköalapaikan yhteiskunnan ongelmakenttään. Päiväsi ei ole koskaan tylsä. Tehtävät ovat monipuolisia, ja perheet erilaisissa tilanteissa. Lastensuojelun avohuollon sosiaalityössä pääset työskentelemään pitkäjänteisesti asiakkaiden kanssa ja voit etsiä ongelmatilanteisiin erilaisia ratkaisuja eri verkostojen kanssa. Tarvitset hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä hyvää kirjallista ilmaisutaitoa.

Hakemukset ensisijaisesti Helsingin kaupungin rekrytointijärjestelmän kautta. Kirjallinen hakemus lähetetään: Helsingin kaupungin kirjaamo Sosiaali- ja terveysvirasto PL 10 00099 Helsingin kaupunki (Käyntiosoite: Pohjoisesplanadi 11 – 13). Hakemusasiakirjat ovat julkisia eikä niitä palauteta.
 
 
Kelpoisuusehto:  Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §, 32 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.
 
 
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
 
Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa
Luemme eduksi: Kokemuksen lastensuojelun sosiaalityöstä
 
 
 
Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.

 
Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja:
Tehtäväkohtainen palkka: 3378,99 e/kk
Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus
Työaika: 38h 15min/viikko
 
 
 
Lisätietoja tehtävästä antaa:
Linkki lisätietoihin
 
Johtava sosiaalityöntekijä Anne.Maija Grönholm
050 5349620
anne-maija.gronholm@hel.fi
 
 
 Hae paikkaa